Ajatuksia  
 

 

Palkkaeron kaventumista auttaisi rahan lisäksi myös uudistettavana oleva perheva-
paajärjestelmä.
Jos perhevapaat jakautuvat tasaisemmin äitien ja isien kesken, se lisää tasa-arvoa niin työssä kuin kotona.

 

Naisen euro on nyt 81 senttiä

Tässäpä onkin suuri muutos, neljässä vuodessa palkkaero miesten ja naisten välillä on pienentynyt yhdellä sentillä. No, suunta on ainakin oikea. Missä sitten mättää?

Palkkaeron kaventaminen on ensisijaisesti työmarkkinaosapuolten käsissä. Mutta hallituskin voi toimia. Viimeksi pari vuotta sitten hallitus suuntasi kunnille ylimääräisen rahapotin julkisen sektorin koulutettujen naisvaltaisten alojen palkankorotuksiin.

Palkkaeron kaventumista auttaisi rahan lisäksi myös uudistettavana oleva perhevapaajärjestelmä. Jos perhevapaat jakautuvat tasaisemmin äitien ja isien kesken, se lisää tasa-arvoa niin työssä kuin kotona.

Nyt nuoret naiset koetaan työpaikoilla taloudellisena riskinä ja siksi heille tarjotaan miehiä useammin satunnaisia pätkätöitä ja osa-aikaisuuksia, jolloin myöskään palkat eivät kehity, vaan junnaavat paikallaan. Työelämän kehittämistoimilla on mahdollista parantaa palkkausta. Perusteettomat määräaikaisuudet tulee poistaa ja naisten työn sisältöjä kehittää. Tulospalkkausta tulee lisätä myös naisaloilla.

Jos hoivavastuu jakautuu tasaisemmin molemmille vanhemmille, esimerkiksi kiintiöosuuksien avulla, myös isä-lapsi-suhde vahvistuu ja sitä aletaan arvostaa. Niinpä isät voivat helpommin ottaa työstä hoitovapaita ja kotityötkin jakautuvat jatkossa paremmin. Ja perhe voi hyvin.

Pia Bergström, Raahe
Kokoomuksen kansanedustajaehdokas
puh. 050 4200 123